Фейгін: Роману Сущенку заборонили в'їзд до Росії на 20 років

14:51, 09.09.2019
Фейгін: Роману Сущенку заборонили в'їзд до Росії на 20 років

(REUTERS)

Журналісту Роману Сущенку, звільненому в результаті обміну 7 вересня, в СІЗО "Лефортово" оголосили про заборону у наступні 20 років в'їжджати на територію Російської Федерації.

 

Про це повідомив захисник Сущенка Марк Фейгін, пише Укрінформ.

 

"Якщо говорити про юридичний бік справи, то Сущенка помилували і на 20 років заборонили в'їзд на територію Російської Федерації. Про це йому оголосили в СІЗО. Однак указ, наскільки я знаю, ніде не публікувався. Мабуть, він секретний", - розповів Фейгін.

 

Як повідомляла УМ, Романа Сущенка, який із 2002 року був кореспондентом агентства «Укрінформ» у Франції, затримали у Москві співробітники ФСБ Росії у вересні 2016 року за звинуваченням у роботі на військову розвідку України. Українські спецслужби це заперечують, а правозахисники називають справу проти нього політично мотивованою. Сущенку дали 12 років за ґратами.

 

Нагадаємо, 7 вересня між Україною і Росією відбувся масштабний обмін утримуваними особами.

 

В Україну в рамках обміну прибули 35 українців, серед яких політв’язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизанович, а також захоплені Росією біля Керченської протоки моряки.