Радник Зеленського Гетманцев анонсував митні та фінансові законопроекти нової Ради

11:21, 26.08.2019
Радник Зеленського Гетманцев анонсував митні та фінансові законопроекти нової Ради

Данило Гетманцев (фото: minfin.com.ua)

Першими в митному блоці Верховна Рада розгляне законопроекти про режим спільного транзиту і про уповноваженого економічного оператора. 
 
Про це сказав радник президента з економічних питань Данило Гетманцев в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".
 
"Щодо митниці. Насамперед - законопроект про режим спільного транзиту і законопроект про уповноваженого економічного оператора, які очікують на друге читання. Наступне - вдосконалення митного пост-аудиту", -повідомив претендент на посаду голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.
 
Також, за словами Гетманцева, одним з перших буде розглянуто внесення змін до Митного кодексу щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України.
 
У фінансовій сфері серед перших парламентський комітет подасть на розгляд Верховної Ради у другому читанні законопроект про так званий "спліт".
 
"Деякі його ухвалення не хочуть, але ми все одно його підтримаємо. І не тому що Міжнародний валютний фонд згоден, це вторинне. Тому що діяльність комісії фінансових послуг абсолютно не ефективна. Це визнають усі", - сказав Гетманцев.
 
Він додав, що у питанні "спліта" запропонована реформа "нам здається дуже вдалим варіантом":
 
"Ми наполягаємо на реформуванні органу, який не регулює, а робить вигляд, що регулює дуже важливі для країни відносини".