У Києві затримали постачальників амфетаміну військовим (фото)

13:22, 25.08.2019
У Києві затримали постачальників амфетаміну військовим (фото)

(фото: vppnr.gp.gov.ua)

Військова прокуратура Київського гарнізону ліквідувала нарколабораторію та затримала постачальників амфетаміну військовим на території Києва.
 
 
Як зазначається, наркодилерів впіймали під час передачі 2 кілограмів амфетаміну для реалізації в тому числі військовослужбовцям.
 
"Військова прокуратура Київського гарнізону спільно з ГУ Нацполіції в Київській області та головним відділом по боротьбі з корупцією та оргзлочинність ГУ СБУ в м. Києві та Київській області задокументували факт збуту партії наркотиків в особливо великих розмірах на території столиці. Двох зловмисників затримано "на гарячому", - йдеться в повідомленні.
 
 
"Ринкова" вартість зазначеної кількості амфетаміну складає близько 800 тисяч гривень. В ході слідчих дій також ліквідовано шляхом вилучення "нарколабораторію", за допомогою якої виготовлялися психотропи.
 
Двом наркоторговцям вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Обох судом взято під варту на 2 місяці з альтернативою внесення 1 мільйон 152 тисячі 600 гривень застави.
 
 
Постачальників виявили в рамках справи щодо неодноразового збуту військовослужбовцями 169 Навчального центру "Десна" амфетаміну в особливо великих розмірах на території міста Києва упродовж липня-вересня 2018 року.
 
Наприкінці грудня минулого року обвинувальні акти стосовно військових, які розповсюджували психотропи, були скеровані до суду для розгляду по суті.
 
 
Зазначимо, у вересні 2018 року військова прокуратура Центрального регіону повідомляла про затримання двох військовослужбовців однієї з військових частин після збуту психотропної речовини "амфетамін".
 
Як писала "УМ", раніше на Черкащині СБУ викрила банду наркоторговців, до якої входили й колишні правоохоронці.