Валя Семеренко здобула золото літнього чемпіонату світу-2019

18:51, 23.08.2019
Валя Семеренко здобула золото літнього чемпіонату світу-2019

Українська біатлоністка Валя Семеренко завоювала золоту медаль у фінальній частині супер-спринту на літньому чемпіонаті світу-2019 в білоруських Раубічах.

 

Про це повідомляє sport.ua



Отримавши третій номер за підсумками кваліфікації, 33-річна спортсменка без штрафних кіл подолала всі 4 рубежі і ефектно виграла гонку. На останньому колі Валя вела боротьбу за медаль найвищого ґатунку з чешкою ​​Люцією Харватовою і росіянкою Катериною Глазиріною. Перша на фініші програла українці лише одну десяту секунди, друга - 0,4.



Довгий час претендувала на медаль переможниця кваліфайна Дар'я Блашко, проте два кола штрафу відняли у неї багато сил, тому зачепитися за медаль вона не змогла - 5-е місце. Сестра тріумфаторки гонки Віта Семеренко заглядала на 75 додаткових метрів дистанції тільки раз, але вище 8-ї позиції піднятися на фініші не змогла.



Ольга Абрамова, Юлія Журавок та Анастасія Меркушина на лижні виглядали досить слабо. Можливо, Журавок і Меркушиній завадили потрапити в топ-20 промахи на першому рубежі. Абрамова провалила третю стрільбу і стала 18-ю.