Разумков дорікнув майбутнім народним депутатам за свавілля стосовно розподілу комітетів у Верховній Раді

14:18, 23.08.2019
Разумков дорікнув майбутнім народним депутатам за свавілля стосовно розподілу комітетів у Верховній Раді

Лідер партії «Слуга народу» Дмитро Разумков дорікнув майбутнім народним депутатам за свавілля

 

Про це він заявив на засіданні  підготовчої групи першого засідання Верховної Ради 9 скликання.

 

"У нас почалися не зовсім мені зрозумілі явища щодо того, що майбутні народі депутати без відома другої підготовчої депутатської групи самостійно вже розпоідляють собі комітети, кабінети тощо. Прохання до апарату та структурних підрозділів апарату Верховної Ради – сприймати це, мабуть, як якісь провокації, тому що на наших засіданнях це не проговорювалось, рішення прийняті не були і це не відповідає нормам парламентаризму в наші державі. Прохання донести цю інформацію всіх народних депутатів –я як політичних партій, так і до само висуванців – щодо некоректності їхньої поведінки і присікати такі явища".

 

Крім того, Разумков запропонував за базову дату наступного засідання підготовчої групи обрати 10 годину 27 серпня, але точний час повідомлять додатково – залежно від того, як робочі підгрупи впораються "в неділю та понеділок".

 

Окрім цього на засіданні підготовчої групи обрали тимчасовий президіум Верховної Ради. 

 

Президію на врочистому засіданні Верховної Ради складуть Дмитро Разумков, Руслан Стефанчук, Юлій Іоффе, Андрій Кожем'якін, Михайло Забродський та Ярослав Железняк.

 

Руслан Стефанчук озвучив: "У першій підгрупі запропонували обрати у тимчасову президію першої сесії Верховної Ради 9 скликання: Дмитра Разумкова як голову підготовчої групи, Руслана Стефанчука від Слуги народу, Юлія Іоффе від "Опозиційної платформи – За життя", Андрія Кожемякіна від "Батьківщини", Михайла Забродського від Європейської солідарності та Ярослава Железняка від "Голосу".

 

Ірина Геращенко з "ЄС" сказала, що ця президія "гендерно не витримана" – але це рішення підготовча група підтримала одностайно.

 

Крім того, обрали лічильну комісію: від "Слуги народу" – Романа Грищука, Олексія Жмеренецького, Олександра Корнієнка, Юрія Корявченкова, Олену Криворучкіну, Артема Культенка, Ольгу Савченко й Єлизавету Ясько, від ОПЗЖ – Юрія Павленка та Олександра Пузанова, від "Батьківщини" – Валерія Дубіля, від ЄС – Руслана Князевича, від "Голосу" – Олександру Устінову.

 

Як повідомляла УМ, Партія «Слуга народу» хоче очолити 21 комітет у Верховній Раді.

 

Раніше на засіданні Підготовчої групи у Верховній Раді 9-го скликання депутати визначилися з кількістю та назвами комітетів.