Порошенко та Вакарчук записалися в комітет ВР з питань зовнішньої політики

11:42, 22.08.2019
Порошенко та Вакарчук записалися в комітет ВР з питань зовнішньої політики

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко і лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук виявили бажання працювати у Верховній Раді нового скликання в комітеті з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в секретаріаті Верховної Ради.

 

За словами джерела, кандидатури Порошенка та Вакарчука в комітеті подали фракції "Європейська солідарність" і "Голос" відповідно в середу ввечері.

 

Комітет Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва може очолити представник партії "Слуга народу" Богдан Яременко. Передбачається, що в його складі буде десять депутатів, шість з яких - зі "Слуги народу".

 

Як повідомляла УМ, партія «Європейська Солідарність» наголошує, що партія більшості «Слуга народу» має неухильно дотримуватись вимоги Закону «Про Регламент Верховної Ради України» та гарантувати пропорційний розподіл квот керівних посад у комітетах парламенту.

 

До фракції партії "Європейська солідарність" у Верховній Раді приєдналося двоє самовисуванців.

 

Партія "Слуга народу" розглядає різні пропозиції з боку мажоритарників-самовисуванців про можливість увійти до складу фракції.