Данія оцінює скасування Трампом візиту як неповагу до королеви

13:46, 22.08.2019
Данія оцінює скасування Трампом візиту як неповагу до королеви

У Данії сприйняли скасування візиту президента США Дональда Трампа як демонстрацію неповаги до данської королеви.

 

Про це, зокрема, заявив колишній міністр закордонних справ Данії Уффе Еллеман-Єнсен, пише Jyllands Posten.

 

«Зрештою, це образа нашої королеви. Спочатку цей чоловік фактично сам себе запрошує до нашої країни, потім королева реагує на це, надсилаючи офіційне запрошення, а він після цього скасовує візит», — зазначив дипломат.

 

Він додав, що не чув про подібні прецеденти раніше.

 

Інший колишній міністр закордонних справ Данії Мартін Лідегор назвав історію з планами Трампа купити Гренландію і скасуванням його візиту в Данію «дипломатичним фарсом».

 

Представник Консервативної партії Данії Расмус Ярлов вважає такий жест Трампа неповагою.

 

«Як данцеві і консерватору, мені важко в це повірити. Без жодної на те причини Трамп вирішує, що частина нашої країни продається. Потім образливо скасовує візит, який усі готували. Чи є частини США, які продаються? Аляска? Будь ласка, прошу більше поваги» — зазначив Ярлов.

 

Як повідомляла УМ, президент США Дональд Трамп задумався над ідеєю купівлі острова Гренландія, який належить Данії.

 

Президент США Дональд Трамп хотів платити за Гренландію 600 мільйонів доларів щорічно

 

Союзник з оточення президента США підтвердив, що Дональд Трамп озвучував ідею придбати Гренландію, проте запевнив, що глава США не ставився до цього серйозно.

 

Данські політики з різних флангів політичного спектру вважають, що президент США Дональд Трамп повинен забути про цю ідею.

 

Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила, що ідея продажу Гренландії Сполученим Штатам є абсурдною, адже "Гренландія не є данська. Гренландія належить Гренландії".

 

Міністерство закордонних справ Гренландії, яка є автономною територією у складі Данії, заявило, що острів не продається.

 

Після таких заяв американський лідер у вівторок відклав заплановану зустріч з Фредеріксою, а його раніше запланований на 2-3 вересня візит в цю країну було скасовано.