Росія пропонує розширити формат G7 до G10

11:18, 21.08.2019
Росія пропонує розширити формат G7 до G10

Глава міжнародного комітету Ради Федерації РФ Константин Косачов запропонував розширити "Велику сімку" (G7), додавши в неї Росію, Індію і Китай.

 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Интерфакс".

 

"На мій погляд, повернення Росії в "сімку" мало б сенс тільки в тому випадку, якщо вдасться уникнути пастки "сім проти одного". А для цього необхідно поглянути на ситуацію ширше. Що якщо запропонувати подумати про більш рішучу модернізацію даного формату за рахунок приєднання до нього також наших китайських та індійських партнерів?"- зазначив Косачов.

 

На думку сенатора, з урахуванням масштабів економік і впливу на світову політику Китай та Індію варто підключити до цього формату, але ці країни, на відміну від Росії, в G7 ніколи й не запрошували.

 

Росію вигнали з групи держав через анексію українського Криму в 2014 році.

 

Як повідомляа УМ,  Трамп і Макрон домовились запросити Росію на саміт G7 в 2020 році.

 

Раніше Трамп виступив за повернення РФ в G8

 

19 серпня президент Франції Еммануель Макрон прийняв у своїй літній резиденції — старовинному форті Брегансон на узбережжі Середземного моря — президента Росії Володимира Путіна.

 

Переговори відбувалися за кілька днів до саміту «Великої сімки» у французькому Біарріці. З огляду на анексію Криму та інтервенцію на сході України Володимира Путіна припинили запрошувати на саміти «Великої вісімки» і вона стала «Великою сімкою».

 

Путін заявив у Брегансоні, що йому вистачає участі у самітах «Великої двадцятки»,