Власник одеського готелю «Токіо Стар», де під час пожежі загинуло 9 осіб, вимагає відводу судді

08:11, 20.08.2019
Власник одеського готелю «Токіо Стар», де під час пожежі загинуло 9 осіб, вимагає відводу судді

Власник готелю "Токіо Стар" Вадим Чорний, де в пожежі загинули дев'ять осіб, звернувся до суду Київського райсуду Одеси з клопотанням про відвід судді Іванчука.

 

Про це повідомляє Укрінформ.

 

Адвокат Вадима Чорного звернувся до суду з клопотанням про відвід судді Іванчука, мотивуючи це тим, що інтернет-видання, редактором якого свого часу був Вадим Чорний, опублікувало у 2015 році критичну статтю зі згадкою про нині головуючого в суді.

 

Суддя Микола Тонконоженко виніс ухвалу відхилити клопотання про відвід як недостатньо обґрунтоване.

 

Адвокати Чорного також стверджували, що судом порушується вимога законодавства про підсудність: Київський райсуд не може розглядати клопотання органу досудового слідства, який територіально розміщується у Приморському районі Одеси.

 

Однак сторона обвинувачення, яку в суді представляли прокурори Оксана Моско, Євген Антощук і Тимофій Гаркушин, пояснила, що саме у цьому районі, на вулиці Філатова, зареєстрована і працює слідча група, створена ГУ НП в Одеській області.

 

Прокурори мотивували оголошення підозри підсудному Чорному у скоєні злочину тим, що готель заснувала компанія "Майніч". Цю юридичну особу створено громадською організацією "Центр захисту інвалідів", яку очолюють Вадим Чорний і Сергій Дурач.

 


У суді також з'ясувалося, що підозру про скоєння злочину прийняв у присутності затриманого його адвокат, наданий підсудному державою, а не сам Чорний, який перебував 18 серпня у статусі затриманого.

 

Спершу бізнесмен відмовився прийняти підозру, а згодом відмовився і від безоплатних послуг адвоката. Замість нього у понеділок інтереси бізнесмена відстоювали в суді чотири найняті ним захисники.

 

Прокуратура просить обрати затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на період розслідування кримінального провадження.

 

Заслухавши доводи сторін, слідчий суддя Іванчук надав змогу представнику обвинувачення повторно оголосити підозру підсудному й оголосив перерву до 8:45 вівторка.

 

Варто зазначити, що за даними, оприлюдненими заступником директора Одеської державної архітектурно-будівельної інспекції Ігорем Черкасовим, будівля згорілого готелю "Токіо Стар" значиться як "складські приміщення". Документів про переобладнання "складу" у готель до Одеської ДАБІ не надходило.

 

Як повідомляла УМ, у ніч на 17 серпня в Одесі сталася пожежа в готелі «Токіо Стар», спершу повідомляли про 8 загиблих.

 

Пізніше правоохоронці виявили тіло дев’ятого загиблого під час проведення слідчих дій на місці пожежі. 

 

Поліція затримала власника готелю «Токіо Стар», йому готують підозру за фактом порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей.

 

 

 

Власнику згорілого одеського готелю "Токіо Стар" Вадиму Чорному повідомили про підозру в порушенні вимог до пожежної безпеки, що спричинило загибель людей.

 

Причиною пожежі в одеському готелі «Токіо Стар» могла бути спроба приховати вбивство.Президент Володимир Зеленський пообіцяв особисто простежити, щоб власник будівлі готелю, де сталася пожежа, та безпосередні її винуватці понесли покарання.

 

 

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив розпочати масштабні перевірки готелів та санаторіїв в Україні.

 

В Одеській області 18 серпня оголосили днем жалоби.