Дружина ізраїльського прем"єр-міністра Нетаньягу викинула "хліб-сіль" у Києві

13:28, 19.08.2019
Дружина ізраїльського прем"єр-міністра Нетаньягу викинула "хліб-сіль" у Києві

Дружина прем'єра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу Сара під час офіційного візиту в Україну викинула хліб та сіль, якими їх зустрічала українська сторона в аеропорту.

 

Відео оприлюднив в Facebook Dmitri Doubov.

 

Як видно з відео, ізраїльських гостей вітали троє дівчат в національних костюмах та з короваєм.

 

Нетаньягу відламав шматок хліба і з’їв. Потім він відламав ще один шматок і підніс дружині до рота. Сара Нетаньягу взяла хліб у руку, але не з’їла, а покришила на землю.  

 

Посміхаючись, вона пішла далі і прийняла букет квітів від української сторони.

 

Зустрічав гостей мер Києва Віталій Кличко.

 

Також деякі ЗМІ повідомляли, що Сара Нетаньягу нібито влаштувала перепалку з екіпажом літака під час польоту до Києва через те, що її не привітали належним чином під час посадки.

 

Зазначалося, що дружина прем'єра нібито навіть хотіла потрапити в кабіну пілотів, але її не пустили. У результаті командир борту нібито знову привітав родину Нетаньягу на борту незадовго до посадки.

 

Як повідомляла УМ, президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу.

 

 Україна та Ізраїль підписали угоду про зону вільної торгівлі на початку 2019 року.

 

Нова ЗВТ передбачає фактично повне скасування ввізних мит на промислові товари, за виключенням ювелірних виробів. Більшість мит на ці товари – близько 80% з боку Ізраїлю та 70% з боку України – мають бути скасовані одразу після набуття чинності угоди.

 

Переговори про ЗВТ між Україною та Ізраїлем почалися у 2015 році. У березні 2018-го прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що сторони домовилися про підписання договору про ЗВТ, а п'ятий президент України Петро Порошенко заявив, що чекає на візит прем'єр-міністра Ізраїлю до Києва для підписання відповідної угоди.

 

11 липня Верховна Рада ратифікувала міжнародну угоду про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.

 

7 серпня президент України підписав угоду про ЗВТ, в Ізраїлі ратифікація документа відбудеться після виборів до Кнесету, призначених на вересень 2019 року. 

 

Річний товарообіг між країнами становить $1,34 млрд.