Костянтин Гаврик, Олександр Колбун та Олексій Попко загинули унаслідок обстрілу російських найманців у ніч на 15 серпня на Донбасі

11:01, 16.08.2019
Костянтин Гаврик, Олександр Колбун та Олексій Попко  загинули унаслідок обстрілу російських найманців у ніч на 15 серпня на Донбасі

У ніч на четвер, 15 серпня, в зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі загинув український військовий Костянтин Гаврик.

Український військовослужбовець загинув унаслідок ворожого вогню по одному з опорних пунктів ЗСУ в районі населеного пункту Хутір Вільний.Джерело:https://censor.net.ua/ua/n3143155

Загиблий був родом з Токмака Запорізької області, служив у 72-й ОМБр.

 

"Учора наприкінці доби, нехтуючи Мінськими домовленостями про повне і безстрокове припинення вогню уздовж усієї лінії розмежування, російські окупанти відкрили вогонь по одному з наших опорних пунктів в районі населеного пункту Хутір Вільний. У результаті ворожого обстрілу дістав поранення, не сумісні з життям, військовослужбовець Збройних сил України. Висловлюємо глибокі співчуття рідним і близьким загиблого", - йдеться в повідомленні пресцентру ООС. Пізніше в пресслужбі Міноборони додали, що загиблий був 1980 р.н.

 

Також у ніч на 15 серпня пізно ввечері в зоні проведення операції Об'єднаних сил загинув Олексій Попко, мешканець міста Дніпро, військовослужбовець 74-го окремого розвідувального батальйону.

 

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомила депутатка Дніпровської міської ради Юлія Дмитрова

"Я вже не можу підібрати слів....я не розумію такого припинення вогню, коли з березня місяця 6 боєць з міста Дніпро віддає своє життя за захист нашої країни. Попко Олексій, 74 розвідбат, загинув від підступних дій окупантів. Залишились без сина батько та мати, без люблячого чоловіка та татуся жінка і маленька донька. Співчуття родині...Героям Слава! Про час та місце поховання Олексія повідомимо пізніше" - зазначається у дописі.

 

 ніч на 15 серпня в Луганській області загинув Олександр Колбун, житель села Вівчицьк Маневицького району Волинської області, військовослужбовець одного з підрозділів Збройних Сил України.

Про це сьогодні на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Маневицької РДА Андрій Лиднюк.

"Позавчора пізно увечері отримали інформацію, що в зоні ООС загинув наш земляк житель с. Вовчицьк Олександр Колбун. На жаль, інформація підтвердилась. 20-річний юнак, у якого було досить не просте дитинство, загинув, виконуючи громадянський і військовий обов'язок у Луганській області. Співчуваю усім рідним, близьким і знайомим Олександра.Вічна пам’ять нашому земляку... Про дату похорону повідомимо пізніше", - йдеться в повідомленні.

 

Як повідомляла УМ, 10 серпня на Донбасі загинув військовослужбовець полку Національної гвардії "Азов" Роман Романенко. Боєць підірвався на ворожому фугасі.

 

Джерело:https://censor.net.ua/ua/p3143171