Олена Зеркаль планує завершити роботу в МЗС

18:38, 14.08.2019
Олена Зеркаль планує завершити роботу в МЗС

Заступниця міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що має намір завершити свою роботу в МЗС.

 

Про це вона розповіла в інтерв’ю BBC Україна.

 

"Думаю, що я відпрацювала усі свої завдання. Сьогодні виповнюється п'ять років, як мене було призначено на цю посаду на засіданні кабміну. І за ці п'ять років мені разом із колегами вдалося виконати усі завдання, які я ставила перед собою, які були перед міністерством закордонних справ у тих площинах, де я працювала", - сказала Зеркаль.

 

Вона зазначила, що зараз у неї стоїть завдання визначитися щодо процедурних питань у арбітражі по моряках. "І, думаю, цим я буду завершувати свою каденцію в МЗС. Треба рухатися далі", - сказала вона.

 

Зеркаль зауважила, що не планує працювати у посольстві, та не зацікавлена залишити країну.

 

"Я вважаю, що в Україні є багато завдань, які є більш цікавими, ніж робота послом. Тому буду зважати на те, де буду потрібна… або не потрібна", - сказала заступниця глави МЗС.

 

Зеркаль зауважила, що після історії з посадою заступника глави адміністрації президента їй не надходили пропозиції роботи.

 

Як повідомляла "УМ", Олена Зеркаль відмовилася від посади заступника голови Адміністрації президента. Із сайту президента зник текст указу про її призначення. Пізніше стало відомо, що Володимир Зеленський скасував свій указ про призначення Олени Зеркаль заступником голови Адміністрації президента.
 
Сама Олена Зеркаль повідомила, що залишається в МЗС і не переходить на роботу в Адміністрацію президента.