Гройсман вирішив не розглядати звільнення Кличка

11:55, 14.08.2019
Гройсман вирішив не розглядати звільнення Кличка

Кабінет міністрів не буде розглядати питання погодження звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови Київської міської адміністрації.

 

"Колеги-журналісти, відповідаю всім одразу. Питання погодження звільнення Віталія Кличка було обговорено з урядовцями. Прийнято рішення, що чинним складом Уряду розглядатись воно не буде", - написав прес-секретар прем’єра Василь Рябчук у Рябчук на своїй сторінці у Facebook.

 

На 11:00 14 серпня заплановане засідання Кабміну.

 

Нагадаємо, Кличко збирається знову балотуватися у мери.

 

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Національного антикорупційного бюро через заяву голови Офісу президента Андрія Богдана щодо нібито запропонованого йому хабаря.

 

Керівник Офісу президента Андрій Богдан направив до Кабміну подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови КМД.

 

Раніше міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, який підтвердив йому чутки про розділення повноважень мера столиці і очільника Київської міської державної адміністрації.

 

Мер Києва зазначив, що в розмові з Зеленським наголосив на тому, що позбавлення обраного мера виконавчих повноважень - це повернення методів Януковича і позбавлення Києва самоврядування. 

 

Керівник Офісу президента Андрій Богдан заявив, що Кличко не контролює столичну раду, і свої групи в ній мають окремі "смотрящі".  За словами Богдана, до нього приходила людина нібито від одного зі "смотрящих" і пропонувала розділити награбовані бюджетні гроші столиці навпіл.

 

Кличко назвав заяви Богдана про корупцію в столиці добіркою пліток і маніпулятивних домислів.