Помер український воїн Дмитро Дашковець, поранений у районі Широкиного

11:01, 13.08.2019
Помер український воїн Дмитро Дашковець, поранений у районі Широкиного

(фото Цнезор.НЕТ)

У Дніпрі в лікарні імені Мечникова помер український захисник Дмитро Дашковець, який 9 серпня отримав важке поранення у голову під Широкіним на Донеччині. 
 


Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав головний лікар Дніпровської лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

 

"Три доби боролася душа. Він не просив про допомогу. Його поранення не сумісне з життям. Його мозок зруйнований, тотальна ішемія, кістки черепа розламані на частини. Біля селища Широкине куля Дмитру увійшла в лоб і вийшла через потилицю. Тиск по нулях, очі нерухомо дивляться в стелю, кома ІІІ. Лікарі Мечникова, сподіваючись на диво, не залишали бійця, підключивши всі апарати стеження, коригуючи всі життєві функції, ШВЛ. Операція неможлива. Тричі зупинялося серце. Реаніматологам вдавалося запускати. Вчора ввечері Дмитро помер. Він із Житомирської області, смт Миропіль. Залишилися самі дружина та дитина. Жорстокий світ безвиході. Усе руйнується, коли обривається життя", - розповів він. 

 

Як повідомляє Цензор.НЕТ, Дмитро Дмитрович Дашковець, 1983 року народження, мешканець селища міського типу Миропіль Житомирської області, сержант, командир взводу одного з підрозділів Збройних сил України, який 9 серпня в районі селища Широкине Донецької області зазнав вкрай важкого кульового поранення у голову, був негайно евакуйований до Дніпра, перебував у стані коми та переніс три зупинки серця.

 

Дмитро Дашковець тривалий час ніс службу у 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді. У 2004-2005 роках проходив службу у складі миротворчого контингенту у республіці Ірак.