Потураєв допускає спілкування з російськими ЗМІ, які не перекручують інформацію про Україну

12:28, 12.08.2019
Потураєв допускає спілкування з російськими ЗМІ, які не перекручують інформацію про Україну

Радник президента України Володимира Зеленського, обраний народний депутат від партії "Слуга народу" Микита Потураєв заявив, що в Росії є видання, які не перекручують інформацію і з якими необхідно спілкуватися, щоб розповісти правду про те, що відбувається в Україні.

 

"Я сам спілкувався з Володимиром Соловйовим (журналіст видання "Коммерсант" - ІФ), він народився в Одесі, виріс у Кишиневі, тільки потім переїхав працювати в Москву. Ми маємо спілкуватися з тими виданнями, де можна озвучити не перекручену українську точку зору. І правду про те, що відбувається в Україні", - сказав Потураєв виданню "Детектор медіа".

 

Також він зазначив, що не вважає, що інтерв'ю, яке глава партії "Слуга народу" Дмитро Разумков дав російському "Коммерсанту", шкодить іміджу політсили.

 

Крім того, на уточнювальне запитання щодо того, чи варто йти на інтерв'ю з російською журналісткою Ольгою Скабєєвою (ведучою на телеканалі "Россия-1" - ІФ), Потураєв рекомендував звернутися особисто до самого Разумкова, однак зазначив, що сам він категорично не робив би цього.

 

"Ноги моєї не буде там в жодному разі. Багато разів давав коментарі, включався в ефіри каналу "Дождь". Думаю, "Коммерсант" теж не перекручуватиме", - сказав Потураєв.

 

Радник президента України також зазначив, що в Росії майже не залишилося медіа, які можна вважати професійними.

 

"Новая газета", "Дождь", із певними питаннями "Коммерсант" і "Эхо Москвы", але точно не федеральні канали", - зазначив він.

 

Як повідомляла УМ, головний редактор російської радіостанції "Ехо Москви" Олексій Венедиктов заявив, що відкриє український філіал без дозволу Нацради України з питань телебачення і радіомовлення.