У Польщі на могилах воїнів УНР польські та українські скаути запалять «Полум’я братерства»

15:55, 11.08.2019
У Польщі на могилах воїнів УНР польські та українські скаути запалять «Полум’я братерства»

14 серпня о 18:00 польські та українські скаути в кількох десятках польських міст одночасно запалять на могилах бійців Української Народної Республіки «Полум’я братерства».

 

Про це повідомляє УІНП.

 

Зокрема, у Варшаві акція відбудеться у секторі українських військових поховань на цвинтарі Воля. Тут покояться герої більшовицько-української війни 1918-1921, зокрема генерал Марко Безручко, генерал Всеволод Змієнко та багато інших українських офіцерів й вояків Армії УНР.

 

Захід ініційований польськими гарцерами спільно з українськими пластунами, адресований усім полякам та українцям, які хочуть віддати честь і шану українським героям у 99 річницю «Варшавської Битви».

 

Молодь хоче водночас наголосити, що в спільній історії двох народів є позитивні моменти, які повинні бути основою для будування кращого майбутнього.

 

Організатори також запрошують приєднатись до акції людей, які не є пов’язаними зі скаутськими організаціями. Учасники події отримають пам’ятні металеві значки «Полум’я Братства».

 

«Нам усім треба постійно пригадувати світові, що саме воїни Армії УНР були тими, хто разом з польським військом зупинив наступ Червоної армії на березі Вісли у 1920 році та не дозволив тоді розлитися більшовикам по всій Європі», - кажуть організатори.  

 

«Полум’я братерства» запалять в 23 польських містах.