5 серпня стануть відомі результати виборів до Верховної Ради

16:02, 01.08.2019
5 серпня стануть відомі результати виборів до Верховної Ради

Голова Центрвиборчкому назвала 5 серпня остаточною датою підбиття підсумків, проте висловила сподівання, що це відбудеться раніше.
 

Центральна виборча комісія (ЦВК) до 5 серпня має встановити остаточні результати позачергових виборів до Верховної Ради. Про це під час брифінгу в четвер, 1 серпня, заявила голова ЦВК Тетяна Сліпачук, повідомляють Факти.



"Саме до 5 серпня Центральна виборча комісія повинна підбити підсумки голосування і вийти на остаточні протоколи за загальнодержавним виборчим округом. Будемо сподіватися, що ми зробимо це навіть раніше, ніж 5 серпня, й по всіх одномандатних виборчих округах", - зазначила Сліпачук.

 

За її словами, суди в оперативному режимі розглядають позови, у зв’язку з чим підсумки голосування можуть озвучити до терміну, встановленого законодавством (5 серпня).

 

Сліпачук зазначає, що ЦВК робить усе можливе, щоб результати виборів до Верховної Ради підбили без затримок, з іншого боку – без сумнівів щодо їхньої достовірності.

 

Раніше ЦВК прийняла оригінальні протоколи з усіх 199 округів.Зазначається, що станом на 31 липня Центральна виборча комісія визнала обраними вже 134 народних депутатів.
 

 

21 липня в Україні відбулися позачергові вибори до Верховної Ради України.

 

Як повідомляла УМ, Апеляційний суд скасував рішення Житомирського окружного адміністративного суду про перерахунок голосів у 64 окрузі, де народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» переміг кандидата від партії «Слуга народу» Вячеслава Сігачова та народного депутата від «Народного Фронту» Сергія Пашинського.