У Грузії заарештували ексміністра оборони Окруашвілі у справі про заворушення на мітингу

13:03, 28.07.2019
У Грузії заарештували ексміністра оборони Окруашвілі у справі про заворушення на мітингу

Тбіліський міський суд обрав для лідера партії "Переможна Грузія", колишнього міністра оборони Грузії Іраклія Окруашвілі запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

 

Про це повідомляє Грузія.Online.

 

Засідання, на якому розглядалося питання про запобіжний захід для Окруашвілі, було закритим.

 

Суддя ухвалив відповідне рішення незабаром після початку слухань, оскільки прихильники політика шуміли і стали аплодувати в залі.

 

Захист Окруашвілі просив, щоб його відпустили на час слідства без будь-яких обмежень, проте суд відмовив.

 

Як повідомляла УМ, колишній міністр оборони Грузії та нинішній лідер політичної партії «Переможна Грузія» Іраклій Окруашвілі був затриманий поліцією в столиці країни Тбілісі.

 

Протести в Грузії почалися після того як до парламенту країни приїхав депутат з Росії Сергій Гаврилов. Гаврилов сидів у кріслі голови парламенту - це викликало обурення групи парламентаріїв, які зірвали засідання.

 

Члени парламентської опозиції з "Національного руху" і "Європейської Грузії" дали владі півгодини на те, щоб вивести із залу всіх російських депутатів.

 

Слідом за протестом опозиції своє обурення висловили й представники правлячої партії. Лідер партії Бідзіна Іванішвілі виступив з письмовою заявою, в якій назвав те, що відбувається "протокольною помилкою", яка "ні в якому разі не залишиться без належного реагування".

 

Згодом стало відомо, що голова парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе йде у відставку через скандал з російським депутатом.

 

Скандал у парламенті спричинив масовий протест громадян. Люди протестували під парламентом Грузії з вигуками "Путін - х..ло".

 

Поліція Грузії застосувала сльозогінний газ і гумові кулі проти учасників акції протесту, яка проходила перед будівлею парламенту. 

 

Через сутички під парламентом Грузії постраждали 240 людей, двом лікарі видалили очі.

 

За наказом Путіна частина авіакомпаній Росії припинила продаж квитків до Грузії. Окрім того, у Росії заявили про погіршення якості вина з Грузії.

 

Натомість кінотеатри Грузії стали відмовлятися від фільмів російською мовою,а фанати грузинського футбольного клубу порівняли Росію зі свинею.