Скандал з КОРДом: Зеленський вимагає звільнити голову поліції Дніпропетровщини

16:39, 27.07.2019
Скандал з КОРДом: Зеленський вимагає звільнити голову поліції Дніпропетровщини

Віталій Глуховеря

Президент України Володимир Зеленський відреагував на інцидент, відео якого опублікували у мережі.

 

Йдеться про затримання спецпризначенцями КОРД патрульних поліцейських, які зупинили автомобіль голови Нацполіції Дніпропетровщини Віталія Глуховері за порушення правил дорожнього руху.

 

"У сучасному світі нічого неможливо приховати", – зазначив президент у дописі на своїй сторінці в Facebook.

 

І додав, що відео інциденту "шокує цинізмом поведінки представників старої еліти, які дійсно переконані, що вони живуть понад законом".

 

"Я вимагаю від міністра внутрішніх справ пана Арсена Авакова негайного звільнення громадянина Глуховері з займаної посади, а від голови ДБР пана Романа Труби чекаю швидкого та безкомпромісного розслідування за оприлюдненими фактами", – наголосив Зеленський.

 

Також глава держави попередив "всіх чиновників у Києві та по всій країні", що "часи безкарності та особливого до вас ставлення назавжди минули".

 

"Я хочу попередити всіх чиновників у Києві та по всій країні – від обласного центру до найменшого села – часи безкарності та особливого до вас ставлення, до якого ви так звикли за часів усіх попередніх президентів України, назавжди минули", – заявив президент Зеленський.

 

"Ані ви, ані ваші друзі більше не будете стояти понад законом. Радійте, якщо ви понесете заслужену відповідальність за законом, що я вам твердо обіцяю. Бо інакше народ скористається своїм правом суверена у власній державі, і ви опинитесь взагалі поза законом", – заявив президент.

 

"Краще пишіть явки з повинною, звільняйтесь або тікайте. Єдине, чого я вам точно не раджу, – продовжувати своєю нахабною поведінкою випробувати країну на міцність. Країна та народ міцніші за всіх вас – вони вистоять. Ви ж – зникнете", – підсумував Зеленський.

 

 

У вересні 2018 року в Дніпрі підрозділ спеціального призначення КОРД затримав патрульних поліцейських, які зупинили люксовий позашляховик Range Rover начальника обласного управління МВС у Дніпровській області Віталія Глуховері за порушення правил дорожнього руху.

 

Спецпризначенці відвезли патрульних до кабінету Глуховері, де генерал провів із ними розмову.

 

Заступник директора ДБР Ольга Варченко також прокоментувала інформацію.

 

Вона повідомила, що слідчі Центрального апарату Державного бюро розслідувань зареєстрували кримінальне провадження за ч. 2 с. 365 КК України.

 

«Будемо встановлювати, чому не проводилася службова перевірка щодо цих подій раніше», - зазначила Ольга Варченко.