27 липня 1976 року Данило Мигаль станцював на полі гопак із прапором України в матчі збірної СРСР(відео)

11:19, 27.07.2019
27 липня 1976 року Данило Мигаль станцював на полі гопак із прапором України в матчі збірної СРСР(відео)

Цікавий епізод стався на матчі між збірними НДР та СРСР, який відбувся 27 липня 1976 року в Канаді.

 

Під час півфінального матчу Олімпійських ігор на поле вибіг вболівальник Данило Мигаль із прапором України та станцював гопак.

 

Мигаль пояснив, що хотів своїм вчинком драматизувати долю українського народу і підтримати українських футболістів.

 

Тоді у збірній СРСР виступало одразу 9 гравців київського "Динамо". 

 

"Я повинен був це зробити. На Олімпіаду в Монреаль приїхало багато українців, значна частина яких була членами СУМ – Спілки української молоді. Я також був членом цієї організації. Головною нашою ціллю було показати всьому світу, що ми, українці, маємо свій прапор і можемо мати свою державу. Ми відверто виступали проти СРСР, проводили маніфестації", - згадує Данило Мигаль в інтерв'ю football24.ua. 

 

 

Канадієць українського походження каже, що тоді не розумів, чому українські спортсмени повинні були виступати під чужим прапором.

 

"Ви, мабуть, теж добре знаєте, як багато наших земляків вигравали олімпійські медалі для Радянського Союзу. Я вважав це несправедливістю і хотів, щоб на честь перемог українців підіймався український прапор. Тим більше, що Олімпіаду висвітлюють багато ЗМІ. Мені здалося, що мій вчинок не залишиться в тіні і світ зверне увагу на те, що Україна може бути незалежною державою", - наголосив Данило Мигаль.