«Нам потрібні зміни»: Вакарчук проголосував на дострокових виборах до Верховної Ради

14:31, 21.07.2019
«Нам потрібні зміни»: Вакарчук проголосував на дострокових виборах до Верховної Ради

(Gleb Garanich / Reuters)

Лідер партії Голос Святослав Вакарчук проголосував на дострокових виборах до Верховної Ради.

 

Він віддав свій голос на виборчій дільниці № 37 в Києві.

 

"Нам потрібні зміни. Але недостатньо змінити тільки президента, нам потрібно змінити Раду, щоб отримати реальні зміни. Тому що Рада — місце, де відбуваються найбільш значущі речі", — сказав він після голосування журналістам, пише НВ.

 

Вакарчук також закликав українців прийти на виборчі дільниці і зробити свій вибір.

 

Також він заявив, що всі чутки про те, що він складе депутатський мандат після того, як його політсила пройде у Верховну раду, є маячнею.

 

Так, на прохання журналістів прокоментувати чутки по те, що він не збирається бути депутатом, Вакарчук відповів: "Всі чутки - це маячня".

 

Щодо майбутньої коаліції, то Вакарчук додав, що важлива не коаліція сама по собі, а коаліційна угода. І саме від того, які пункти в ній будуть прописані і залежатиме майбутнє об'єднання і від того вже має формуватися уряд.

 

 

Водночас керівництво політичної партії Голос не дало дозволу на роботу в своєму прес-центрі представникам телеканалів, близьких до кума Володимира Путіна Віктора Медведчука.

 

Зокрема, мова йде про каналах 112, ZIK і NewsOne. 

 

Як заявив лідер політсили Святослав Вакарчук: "ми не співпрацюємо зі ЗМІ, що належать людям, які працюють проти України".

 

 

 

 

 

Як повідомляла УМ, у неділю в Україні почалось голосування на позачергових парламентських виборах. На них оберуть новий склад Верховної Ради.

 

Першими свої голоси почали віддавати виборці, зареєстровані в Австралії і Новій Зеландії. Виборча дільниця, створена при посольстві України в столиці Австралії Канберрі, відкрилася приблизно о 01:00 за київським часом.

 

О другій ночі по Києву відкрилися виборчі дільниці в столиці Японії Токіо і столиці Республіки Корея Сеулі.

 

Завершувати голосування за кордоном на виборах в Раду буде ділянка в Сан-Франциско о 6:00 ранку за київським часом 22 липня. 

 

Вибори проходять за змішаною виборчою системою. 225 депутатів оберуть за партійними списками, іншу половину - у мажоритарних округах (за виключенням Криму та частини округів Донецької та Луганської областей).

 

Участь в цих позачергових виборах беруть понад два десятки політичних партій.

 

Кандидатами в округах можуть бути як представники партій, так і самовисуванці.

 

Загальна кількість округів - 199, а виборчих дільниць в одномандатних виборчих округах - 29 784.

 

ЦВК зареєструвала 3 220 кандидатів в мажоритарних округах.