На півдні України очікується 33-градусна спека, на Заході - дощі

19.07.2019
На півдні України очікується 33-градусна спека, на Заході - дощі

Хвилі на вулицях стали звичним явищем у столиці України. (Фото з сайта znaj.ua.)

Після сезону літніх гроз та прохолоди на мешканців усіх регіонів країни чекає більш літня погода. У самий розпал відпусток істотно потеплішає на сході та півдні країни, а також на Дніпропетровщині та у місті Кропивницький.
 
Тамтешні жителі можуть сміливо діставати крем проти засмаги, адже в цих регіонах буде переважати суха спекотна погода: вдень очікується від 28 до 33 градусів, а вночі температура повітря не опуститься нижче 20 градусів тепла.
 
А от мешканцям заходу та півночі України у вихідні дні (субота, неділя) стануть у пригоді парасольки та дощовики, адже там очікуються короткочасні дощі з грозами. 
 
Температура повітря у цій частині країни буде досить комфортною: до 28 градусів тепла вдень та плюс 15-17 градусів уночі. Згідно з інформацією Укр­гідрометцентру, в столиці найближчим часом можливі короткочасні дощі з грозами, а температура повітря підніметься до 29 градусів тепла.
 
На решті території України до кінця тижня буде тепло, сухо та без вітру.
 
— Починаючи з п’ятни­ці, 19 липня, прийде помітне потепління, — обнадіяла добрим прогнозом народний синоптик Наталія Діденко. — Середня температура повітря по країні становитиме +25-30 градусів, що на 5 градусів вище за середню температуру, яка переважала в Україні останніми днями. 

ШОКУЮЧЕ МАЙБУТНЄ

Кліматологи шокували своїми висновками: українцям доведеться звикати до нових реалій життя. Науковці Вищої технічної школи Цюріха опублікували результати багаторічного дослідження щодо трансформації погоди в усіх країнах світу. Вивчивши його головні тези, фахівці ООН дійшли висновку, що кліматичні катастрофи у світі тепер відбуватимуться щотижня. Дослідники проаналізували майбутнє 520 міст i пророкують, що головною проблемою нашої цивілізації до 2050 року стане нестача чистої питної води.
 
У дослідженні йдеться про те, що в найближчі 30 років близько 80 відсотків міст на планеті зіткнуться з потенційно небезпечними кліматичними змінами. Наприклад, погода у Лондоні стане такою ж сухою та теплою, як нині у Барселоні, а жителям Стокгольма доведеться пристосовуватися до умов сучасного Будапешта.
 
Нашу країну також чекають істотні зміни клімату: до 2050 року в Україні температура повітря у середньому підвищиться на 6 градусів за Цельсієм по всіх регіонах. Київ, приміром, стане схожим за кліматичними умовами на столицю Австралії Канберру. Відзначимо, що для цього міста 40-градусна спека влітку є своєрідною нормою.
 
Харків нагадуватиме Бухарест, а Дніпро — Скоп’є (столицю Македонії).