Зеленський заявив про ще одну схему розкрадань оборонної промисловості

11:58, 18.07.2019
Зеленський заявив про ще одну схему розкрадань оборонної промисловості

(фото: facebook.com)

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що до правоохоронних органів передана ще одна справа щодо розкрадань в оборонній промисловості за часів президентства Петра Порошенка.
 
Про це він сказав під час виступу на засіданні Національної ради з питань антикорупційної політики.
 
"Попереду непочатий край роботи, бо корупція у нас процвітає у величезних масштабах. Ви чули про гучну історію у державному концерні "Укроборонпром". На днях ми передали до правоохоронних органів ще одну корупційну схему у сфері оборонної промисловості", - сказав Зеленський.
 
За його словами, "протягом 5 років діяльності попередньої влади спецекспортери лише за декількома сумнівними контрактами перерахували майже 30 мільйонів доларів США на рахунки офшорних компаній за нібито надані послуги".
 
"Хочу нагадати, що це все є народні гроші", - додав президент.
 
 
Нагадаємо, президент Володимир Зеленський змінив склад наглядової ради "Укроборонпрому",призначивши до неї 12 червня Айвараса Абромавичуса, а 9 липня - Давида Арахамію та Андрія Загороднюка. Ще до складу ради входить Ентоні Тетер. Ще одна посада, яка належить до квоти Кабінету міністрів, наразі є вакантною.
 
У Зеленського також обіцяють незабаром посадити корупціонерів з "Укроборонпрому".
 
Як відомо, 25 лютого, журналісти проекту Bihus.info заявили, що син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито був учасником схем з розкрадання в оборонному комплексі.
 
Перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський звернувся до правоохоронців із заявою про перевірку розслідування Bihus.Info та попросив тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.
 
У Державному концерні "Укроборонпром" заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування журналістів про корупційні схеми за участі оточення президента Петра Порошенка. При цьому там підтвердили, що купують деталі у Росії. Концерн також усунув з посад двох директорів оборонних підприємств.
 
У свою чергу генпрокурор Юрій Луценко заявив, що частину деталей для військової техніки Україна дійсно отримує контрабандою з Росії.
 
4 березня президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секратаря РНБО. Він також заявив, що РНБО ініціює міжнародний аудит і комплексну ревізію всіх контрактів державного концерну "Укроборонпром".
 
Замість Олега Гладковського до РНБО був призначений полковник ЗСУ Сергій Кривонос.
 
Сам Ігор Гладковський подав до суду на журналістів Bihus.info.

 

Невдовзі на підприємствах "Укоборонпрому" було відсторонено 25 керівників через корупцію.