Парубій відмовив Зеленському в позачерговому засадінні Ради: не передбачено законом

18:27, 17.07.2019
Парубій відмовив Зеленському в позачерговому засадінні Ради: не передбачено законом

Андрій Парубій (фото: "Главком")

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що згідно із законом, не може скликати позачергове засідання парламенту на прохання президента Володимира Зеленського.
 
Про це Андрій Парубій повідомив у Facebook.
 
"Президент України Зеленський звернувся до мене з проханням про скликання позачергового засідання Верховної Ради України. Однак скликання такого засідання не передбачено законом, адже регламент Верховної Ради України передбачає можливість скликання позачергового пленарного засідання у невідкладних випадках у період МІЖ пленарними засіданнями під час сесії Верховної Ради України.
 
Оскільки останнє пленарне засідання 10 сесії Верховної Ради України VIII скликання, відповідно до календарного плану, відбулося 12 липня, у мене є єдина передбачена законодавством можливість - скликати на вимогу президента України позачергову сесію Верховної Ради України", - зазначив спікер Ради.
 
Він додав, що звернувся до президента "з проханням привести свій лист до Верховної Ради у відповідність до вимог Закону".
 
Нагадаємо, президент Володимир Зеленський звернувся до Парубія з проханням скликати позачергове пленарне засідання парламенту для розгляду законопроектів щодо роботи Антикорупційного суду, щодо конфіскації незаконних активів і щодо розмитнення "євроблях".