Родичі загиблих на борту MH17 звернулися до влади Росії

14:53, 17.07.2019
Родичі загиблих на борту MH17 звернулися до влади Росії

(Фото Укрінформ-UATV)

Сьогодні, у п'яту річницю аварії рейсу МН17 малазійських авіаліній на Донбасі родичі загиблих пасажирів з Малайзії, Нідерландів та Австралії оприлюднили звернення до Росії.

 

Про це пише Українське радіо з посиланням на російські ЗМІ. 

 

"П'ять років тому наші рідні сіли в літак в Амстердамі, щоб відправитися додому. Але їх шлях був недовгим — літак, в який вони сіли, збила ракета 53-й бригади ППО Росії. Жорстоке і безглузду дію відібрало життя у наших коханих. Хоча п'ять років по тому наше горе не настільки палюче, воно як і раніше безмірно ... Ми живемо з втратою, наскільки це можливо. Близькі, які були вбиті, втрачені назавжди — втрачені їх життя, їх майбутнє, абсолютно все. З любові до них ми хочемо, щоб правда про трагедію MH17 була розказана, а відповідальність за злочин — встановлена", — йдеться у зверненні.

 

У зверненні наголошується, що Росія не тільки не визнала причетність до катастрофи рейса MH17, а й поширювала сфабриковані і суперечливі пояснення того, що сталося.

 

Родичі загиблих сподіваються, що правда і винні в загибелі MH17 будуть встановлені судом та закликають російську владу співпрацювати з розслідуванням і визнати свою частку вини у трагедії.

 

Звернення підписали шість австралійських родин, три малайзійські і одна родина з Нової Зеландії.

 

Нагадаємо, 17 липня 2014 року літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився в Донецькій області. Всі 298 осіб, що знаходилися на борту, загинули.