Знімав «напругу» хабарями: у Черкасах депутат облради підключав електрику за 300 тисяч гривень

16.07.2019
У Черкасах на хабарі попався депутат обласної ради. Його взяли співробітники Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України під час виходу з ресторану.
 
Як повідомляє пресслужба СБУ, оперативники спецслужби задокументували, що черкаський депутат вимагав 300 тисяч гривень від представника приватного підприємства за приєднання виробничого приміщення до електромережі загального користування.
 
 «Співробітники Служби безпеки України встановили, що посадовець, який також керує однією з проектних організацій Черкащини, обіцяв комерсантам за 300 тисяч гривень прискорити процес підключення до електромережі ПАТ «Черкасиобленерго» та укладання договорів на постачання електроенергії», — розповідають в СБУ.
 
Правоохоронці кажуть, що затримали депутата згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, після одержання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 150 тисяч гривень. 
У межах розпочатого кримінального прова­дження тривають слідчі дії для встановлення всіх можливих осіб, причетних до оборудки.
 
Операція проводилась спільно зі слідчими ГСУ НП України під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України.