Одногрупник Путіна по КДБ назвав Медведчука «безцінним агентом-інформатором»

15:57, 14.07.2019
Одногрупник Путіна по КДБ назвав Медведчука «безцінним агентом-інформатором»

Однокурсник Путіна: Медведчук - "це агент-вербувальник"

Одіозний політик Віктор Медведчук - це агент КДБ зі студентських часів під оперативним псевдонімом "Соколовський" і людина, яка отримала нові можливості відтоді, як стала кумом президента Росії Путіна.
 
Про це сказав аналітик, в минулому радянський розвідник і однокурсник Путіна з інституту КДБ Юрій Швець в інтерв'ю виданню "Обозреватель".
 
"На території України він підміняє собою всі резидентури спецслужб Росії... Вони Кремлю не потрібні, поки в Україні є Медведчук. Він виконує колосальний обсяг агентурної роботи. Це джерело найважливішої політичної інформації про ситуацію в країні. Причому, з огляду на коло його зв'язків, це найцінніша інформація", - зазначив він.
 
Швець також зауважив: "На щастя, поради, які він дає Путіну, часто призводять до зворотних результатів, але як агент-інформатор Медведчук безцінний".
 
Однокурсник Путіна також зауважив, що Медведчук - "це агент-вербувальник".
 
"Він вербує людей як агентів Кремля. Судячи з його майже тріумфального повернення в Україну, в цій справі він домігся великих успіхів. Ось як він за останні декілька років проник на ринок нафтопродуктів України? Хто його туди пустив і на яких умовах? Хто йому дав можливість захопити розкручені телеканали? Як це сталося, якщо в Україні йде війна проти агресора, агентом якого він є?! Дайте відповідь на ці питання, і ви дізнаєтеся про завербованих Медведчуком агентів", - додав він.
 
"Нарешті, це важливий канал реалізації активних заходів Кремля, які він транслює через підконтрольні телеканали", - закінчив свою характеристику Медведчука Швець.
 
Як повідомляла "УМ", новопризначений представник України в політичній підгрупі на переговорах в Мінську Роман Безсмертний заявив, що Путін залучив Медведчука до участі в Мінському процесі, підказавши його прізвище канцлеру Німеччини Ангелі Меркель.