США підготували санкції проти Туреччини за купівлю комплексів С-400 у Росії

13:10, 14.07.2019
США підготували санкції проти Туреччини за купівлю комплексів С-400 у Росії

До Туреччини прибув же п'ятий літак з елементами С-400 (фото: росЗМІ)

Білий дім вже на наступному тижні може ввести пакет санкцій проти Туреччини, яка придбала російські комплекси С-400.
 
Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.
 
"Команда президента Дональда Трампа розробила пакет санкцій для тиску на Туреччину після отримання нею частин російської системи протиракетної оборони і планує оголосити про свій план протягом найближчих днів", - наголошується в повідомленні.
 
При цьому уточнюється, що були розроблені три пакети різного ступеня тиску на підставі закону CAATSA (Акту протидії противникам Америки через санкції), прийнятого e 2017 році. Остаточне слово - за Трампом, який повинен поставити свій підпис під відповідним розпорядженням.
 
За інформацією одного з джерел, санкції можуть бути оголошені в кінці наступного тижня. Це пов'язано з тим, що в понеділок - чергова річниця перевороту в Туреччині 2016 року, і в Білому домі хочуть уникнути спекуляцій про те, ніби США якимось чином приурочили санкції до цієї дати.
 
Зазначається, що план введення санкцій був розроблений після тривалих обговорень в Держдепартаменті, Пентагоні, а також у Раді національної безпеки США.
 
Між тим, як повідомляє турецьке агентство "Анадолу" з посиланням на Міноборони країни, сьогодні до Туреччини прибув же п'ятий літак з елементами С-400.
 
У відомстві зазначили, що протягом дня заплановано прибуття ще двох літаків.
 
"Триває поставка елементів для С-400 до Туреччини. У зв'язку з цим на авіабазі Мюртед приземлився п'ятий літак. Протягом дня заплановано прибуття ще двох літаків", - йдеться в повідомленні міноборони Туреччини.
 
Як відомо, в п'ятницю Міноборони Туреччини повідомило про початок поставок С-400 в країну. Пізніше інформацію підтвердила і Федеральна служба з військово-технічного співробітництва Росії.