Через шторм у Греції шестеро людей загинули та більше ста отримали поранення

12.07.2019
Шість туристів загинули внаслідок шторму на півночі Греції ввечері 10 липня. Штормовий вітер, сильні зливи та сильний град накрили популярний серед туристів півострів Халкідіки поблизу міста Салоніки.
 
Літнє подружжя з Чехії вiддало Боговi душу, коли сильний вітер перекинув їхній будинок-автопричеп. На росіянина та його маленького сина впало дерево біля готелю в курортному містечку Потідея. Громадянка Румунії та її восьмирічний син загинули під зірваним вітром дахом ресторану в містечку Неа Плагія. Грецьке видання Ekathimerini повідомляє, що в більшості з понад сотні постраждалих виявили переломи кінцівок.
 
У регіоні оголошено надзвичайну ситуацію. Хараламбос Стеріадіс, керівник служби цивільного захисту на півночі Греції, назвав те, що сталося, «безпрецедентним явищем», цитує Бі-Бі-Сі.
 
«Вперше у моїй 25-річній кар’єрі я пережив щось подібне, — зазначив Атансіос Калцас, директор медичного центру Неа Муданія, який надавав допомогу багатьом пораненим. — Це було настільки раптово...». 
 
Свідок, процитований грецьким державним телеканалом ERT, повідомив, що несподiваний шторм тривав лише близько 20 хвилин. Вiн стався після періоду дуже спекотної погоди в Греції з температурами, які зростали до 37 градусів Цельсія впродовж останніх двох днів. Ураганний вітер валив дерева, перекидав автомобілі та пошко­джував будівлі.
 
Грецький міністр цивільного захисту Міхаліс Хрисохоідіс відвідав регіон стихійного лиха. На місці негоди працюють щонайменше 140 рятувальників. Місцева влада регіону Халкідіки вже оголосила надзвичайний стан.