Кольори заробітчанства: графіку Дмитра Бур’яна про роботу в Польщі показують у музеї

12.07.2019
Персональна виставка молодого художника Дмитра Бур’яна під промовистою назвою «Заробітчанство» відкрилася днями у Черкаському художньому музеї. Серед робіт майстра, за плечима якого — школа малювання імені Данила Нарбута, київська художня школа імені Тараса Шевченка та Національна академія образотворчого мистецтва й архітектури, — графіка, живопис та скульптура.
 
Митець, який може одночасно та однаково якісно працювати в декількох видах мистецтва, різних техніках та стилях — унікальне явище, наголошують у Черкаському художньому музеї. Отож персональна виставка черкащанина саме така.
 
У роботах, які створювались протягом року перебування в сусідній Польщі, відображені нелегкі долі земляків на заробітках, далеко від сім’ї, в не завжди комфортній атмосфері. Ця соціальна проблематика нечасто та не так гостро підіймається в нашій країні, як це мало би бути, що робить твори Дмитра надзвичайно актуальними. Експонуються також начерки, зроблені безпосередньо на фабриці під час зміни. 
 
Щодо скульптур Дмитра Бур’яна, то в них домінує козацька тематика та привертають увагу деякі експерименти з поліхромними фігурами з дерева. Також представлено блок еротичної графіки й живопису,— підсумовують у художньому музеї Черкащини.
 
Виставка Дмитра Бур’яна, лауреата Всеукраїнського конкурсу «Нові імена України», діятиме у Черкаському художньому музеї до 28 липня. На закритті художник особисто поспілкується з шанувальниками своєї творчості.