Катастрофа МН-17: заарештований СБУ командир ДНР каже, що ховав «Бук»

18:49, 06.07.2019
Катастрофа МН-17: заарештований СБУ командир ДНР каже, що ховав «Бук»

Володимир Цемах

Екс-начальник так званої протиповітряної оборони Слов'янської бригади окупантів ДНР Володимир Цемах зробив зізнання про те, що він ховав ракетний комплекс "Бук", з якого збили лайнер МН-17.
 
Відео із зізнаннями терориста опублікували російські ЗМІ.
 
"Я цього пацана витягав, я цей "Бук" ховав. Я вам покажу навіть, де він стартував і де я його забирав", - зазначив Цемах, розповідаючи про те, як вивозив комплекс з місця злочину, який забрав життя 298 людей.
 
Примітно, що пропагандисти Росії в оригіналі відеозапису запікали слово "Бук", проте з контексту фрази терориста і по його губах можна прочитати, що саме він вимовив.
 
Як відомо, доставлений до Києва Цемах був заарештований за рішенням суду. Підконтрольні терористам інформаційні ресурси повідомляли, що нібито в кінці червня працівники СБУ затримали Цемаха в окупованому Сніжному на Донеччині, нібито оглушили його і вивезли з ОРДЛО під виглядом паралізованого пенсіонера.
 
Відзначається, що Цемах як екс-начальник ППО бойовиків може бути цінним свідком у справі про катастрофу літака Malaysia Airlines рейсу МН17, збитого зенітно-ракетним комплексом "Бук" 17 липня 2014 року в Донецькій області.
 
Нагадаємо, нещодавно президент Росії Володимир Путін заявив прем'єру Нідерландів, що відкидає розслідування катастрофи MH17.
 
Раніше міжнародча група слідчих назвала імена чотирьох підозрюваних підозрюваних в причетності до збиття MH17Це ветеран ГРУ Росії Сергій Дубинський, так званий міністр оборони ДНР Ігор Гіркін, підполковник запасу російських Повітряно-десантних військ Олег Пулатов та командир так званого "розвідувального батальйону у "2-му відділі ГРУ ДНР" Леонід Харченко.
 
Катастрофа малазійського Боїнга МН17 сталася на окупованій території Донбасу 17 липня 2014 року. Тоді загинули 298 осіб, більшість - громадяни Нідерландів.
 
Команда розслідувачів Bellingcat також опублікувала нову доповідь, яка містить імена реальних бойовиків, які виявилися фігурантами прослуховувань СБУ та були причетними до транспортування російського "Бука" і збиття літака рейсу MH17.