На Черкащині СБУ викрила банду наркоторговців, до якої входили й колишні правоохоронці

15:39, 05.07.2019
На Черкащині СБУ викрила банду наркоторговців, до якої входили й колишні правоохоронці

На Черкащині правоохоронці викрили та блокували діяльність організованого міжрегіонального угруповання, яке спеціалізувалося на виробництві та збуті прекурсорів.


Про це «УМ» повідомили в прес-службі Черкаського обласного управління СБУ, співробітники якого проводили цю операцію під процесуальним керівництвом прокуратури.


«Встановлено, що до складу групи входили мешканці Черкаської та Київської областей, зокрема, троє колишніх працівників органів внутрішніх справ. Вони облаштували у підсобних приміщеннях за місцями проживання дві нарколабораторії для виробництва фенілнітропропену, який використовується для синтезу психотропних речовин амфетаміну та метамфетаміну», – наголошують у СБУ в Черкаській області.


І додають, готові прекурсори наркоділки реалізовували по всій території України через розгалужену мережу дилерів та інтернет.

 


Наразі СБУ вже затримала 5 учасників угруповання, зокрема, й колишніх правоохоронців. Під час санкціонованих слідчих дій у помешканнях і підсобних приміщеннях фігурантів провадження виявлено обладнання для виготовлення прекурсорів та психотропних речовин, майже 200 кілограмів фенілнітропропену, більше 1 тонни хімічних реактивів для його синтезу.


Орієнтовна вартість вилученого за цінами «чорного ринку» становить 8 мільйонів гривень.


У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 311 Кримінального кодексу України затриманим повідомлено про підозру у скоєнні злочину.


Наразі вирішується питання щодо обрання наркоторговцям міри запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до «роботи» цієї групи.