Обстріл санітарного авто під Водяним: загинули старший матрос Сергій Майборода та сержант Ірина Шевченко

16:54, 01.07.2019
Обстріл санітарного авто під Водяним: загинули старший матрос Сергій Майборода та сержант Ірина Шевченко

Сьогодні близько 11:00 під час обстрілу російськими окупаційними військами санітарного автомобілю медиків, що евакуйовували пораненого, загинули двоє українських воїнів.

 

Вони служили у 36-й окремій бригаді морської піхоти.

 

Це морські піхотинці старший матрос Сергій Майборода та сержант Ірина Шевченко.

 

"Ви були, є і завжди будете. Відважними воїнами! Відданими захисниками! Щирими побратимами!", - написали про загиблих побратимів на сторінці бригади у Facebook.

 

 

"Такі як Ви, не вмирають.... просто перестають бути поруч.... Там, з-під неба, Ви продовжите сварити хлопців за випитий енергетик на "0", насмажите смачнющих широкинських налисників, навесні вздовж траншей посадите помідори, забинтуєте ще не одну поранену руку, нагодуєте і обігрієте як мама - всіх, хто пройде повз Вашу "Усадьбу".... Але вже там, з-під неба...", - розповіла про загиблу Ірину прес-офіцерка бригади Олександра Безсмертна.

 

Раніше в  пресцентрі ООС повідомили, що  під час виконання військовими медиками ООС завдань з евакуації пораненого в районі населеного пункту Водяне російськими окупантами був цинічно і підло обстріляний санітарний автомобіль одного з підрозділів Об'єднаних сил.

 

"Бойовики влучили в санітарний автомобіль "Хаммер" з ПТУР", - йдеться в повідомленні.

 

Унаслідок прямого влучання протитанкової керованої ракети бойовиків один військовослужбовець загинув на місці. Ще двоє військовослужбовців ООС - дістали поранення. Зокрема, один з поранених - військовий медик - у критичному стані. 

 

Пізніше в пресцентрі ОС повідомили, що військовий медик, який був важко поранений під час обстрілу найманцями РФ санітарного автомобіля і перебував у критичному стані, помер від травм.