До влади в Україні приходять дальтоніки: Геращенко про заяву Разумкова щодо ПАРЄ

14:13, 27.06.2019
До влади в Україні приходять дальтоніки: Геращенко про заяву Разумкова щодо ПАРЄ

Віце-спікер парламенту та член української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Ірина Геращенко заявила, що голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков плутає чорне з білим, коли критикує представників України за демарш у ПАРЄ.

 

Про це вона написала у Facebook.

 

"Разумков розкритикував українську делегацію в ПАРЄ. Саме українську делегацію, й ані слова не сказав про російську чи про європейські, які повернули до зали підсанкційних злочинців", - сказала Геращенко.

 

"Кажуть, він буде спікером в майбутньому скликанні ВР. Зверніть увагу - ВР, не Держдуми…", - додала нардеп.

 

Вона зазначила, що пишається українською делегацією, а також хоробрими колегами з Грузії, Естонії, Литви, Латвії, Польщі і" одним сміливим і чесним словаком".

 

"Здається, що до влади в Україні приходять дальтоніки, які не розрізняють кольори, плутають чорне і біле, не вміють помічати очевидне і вміти подякувати тим, хто дійсно служив Україні", - наголосила Геращенко.

 

 

Раніше голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив, що попри відновлення повноважень Росії у Парламентській асамблеї Ради Європи, вважає недоцільним вихід української делегації з її складу.

 

За його словами, позиція партії "Слуга народу" полягає у тому, що наразі такі дії України є недоцільними.

 

"Коли ми будемо представниками українського парламенту, ми будемо відстоювати інтереси нашої країни і на таких майданчиках. Тому це не конструктивно, неправильно розвернутися і піти, незважаючи на ті події, які, на жаль, відбулися", - заявив Разумков.

 

Він зазначив, що подіям, які відбулися у ПАРЄ, передувала велика кількість різних дій, а іноді і бездіяльності, у тому числі, з боку України.

 

"Тому сьогодні склались обставини так, як склалися. Я думаю, що все у цьому світі змінюється. І позиція представників нового парламенту у ПАРЄ буде такою, що у майбутньому вони зможуть вплинути", - сказав лідер політсили.

 

"Розумієте, завжди було просто розвернутися і піти. А треба не розвертатися і йти, а треба діяти", - додав він.

 

Щодо позиції президента відносно демаршу українських дипломатів, то, за словами Разумкова, Зеленський озвучить її сам, оскільки він "самодостатній політик", який розбирається у багатьох речах.