Отруйне повітря в Києві протримається до кінця місяця — ДСНС

25.06.2019
Отруйне повітря в Києві протримається до кінця місяця — ДСНС

Від такої кількості автомобілів у столиці людям просто нічим дихати.

Із кожним роком прогнози вчених підтверджуються на практиці й примушують повірити у їх реалістичність.
 
 
І українцям, зокрема, найближчим часом доведеться змиритися з «тропічним» кліматом, який поступово завойовує й нашу державу.
 
 
Особливо спекотним цьогоріч видався червень, що побив усі рекорди попередніх років: фактично з початку місяця термометр «зашкалювало» — у тіні було набагато більше 30 градусів за Цельсієм, а на сонці доходило й до 46.
 
 
Не забарилися й наслідки: трава в містах умить повисихала, а повітря зазнало високого рівня забруднення. Наприклад, у Києві атмосферне повітря вже на початку літа насичилося чималою кількістю діоксиду азоту та формальдегіду. І така невтішна синоптична ситуація в столиці суттєво не зміниться до кінця червня.
 
Як повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій, через спеку в місті спостерігається накопичення вихлопних газів від сотень тисяч машин і шкідливих випаровувань асфальту. Найбільша кількість викидів, як правило, припадає на кінець тижня, на вихідних концентрація «отрути» дещо спадає, а з початку нового тижня знову поступово наростає — це свідчить про переважаючий вплив саме автотранспорту на екологію міста (адже на вихідні багато киян «тікають» за межі міста).
 
На цьому тлі варто нагадати всім співгромадянам ще один аспект небезпеки пекельного сонця: засмага несе чималу небезпеку, особливо для дітей.
 
І любителі позасмагати в ці спекотні дні чи то на пляжі після роботи, чи на дачах у вихідні, повинні пам’ятати про страшне захворювання, вбивцю-меланому — рак шкіри, від якого щороку помирають мільйони людей. Адже, як свідчить статистика, в разі запізнілої діагностики шансів на життя позбуваються... 95% хворих на меланому.