У США сенатор-республіканець пропонує визнати Росію «спонсором тероризму»

21.06.2019
Сенатор-республіканець від Колорадо і член Гельсінської комісії США Кору Гарднер має намір домагатися визнання Росії «державою-спонсором тероризму», повідомляє «Голос Америки».
 
Гарднер вважає, що Росія відповідає цьому визначенню.
 
«Подивіться на те, що Росія зробила в останні роки — вона надала допомогу режиму Асада в Сирії, який убиває невинних людей, і сама стала причетна до цих убивств, вона займалася отруєннями в Європі, фактично здійснивши хімічну атаку. Це режим, який використовує терор для досягнення своїх політичних цілей», — сказав сенатор.
 
Ще в квітні цього року Кору Гарднер представив відповідний законопроект у Конгресі США. Законопроект підтримав сенатор від Нью-Джерсі, демократ Боб Менендес.
 
Рішення Держдепартаменту США про визнання країни спонсором тероризму тягне за собою низку жорстких політичних і економічних санкцій, які включають контроль за експортом товарів подвійного призначення, заборону на економічну допомогу, накладення фінансових та інших обмежень.
 
Зараз у переліку країн-спонсорів тероризму чотири держави — Іран, Сирія, Судан і Північна Корея. Росія може стати п’ятою у цьому списку.