Університет Шевченка в Києві взяв на роботу юриста Януковича Портнова

17:41, 19.06.2019
Університет Шевченка в Києві взяв на роботу юриста Януковича Портнова

Андрій Портнов знов працюватиме професором університету Шевченка (фото: LIGA.net)

Колишній заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов знову працюватиме на кафедрі конституційного права юридичного факультету в  Київському національному університеті імені Шевченка.
 
Цю інформацію вже підтвердили у самому виші.
 
Там кажуть, що Портнов призначений "на умовах строкового трудового договору до проведення конкурсу".
 
Тим часом у соцмережах закликають 20 червня прийти до університету Шевченка на протест проти прийняття туди Портнова.
 
Як "Радіо Свобода" сказав керівник відділу кадрів Олексій Іванченко, Портнова прийнято на посаду професора кафедри конституційного права.
 
"Портнова Андрія Володимировича прийняти з 1.09.2019 по 30.06.2020 року на умовах строкового трудового договору до проведення конкурсу на посаду професора кафедри конституційного права", - зацитував Іванченко наказ про працевлаштування Портнова.
 
Представник вишу пояснив, що процедура прийняття на роботу до проведення конкурсу застосовується до всіх викладачів, які не входять до штату університету.
 
"Конкурс зазвичай відбувається десь усередині навчального року, взимку чи навесні, іноді буває декілька конкурсів. Якщо людина проходить конкурс, вона зараховується потім на наступний навчальний рік вже як штатний викладач. Не проходить конкурс - 30 червня ми з цією людиною прощаємось", - каже Іванченко.
 
Водночас у соцмережах закликають прийти на протест проти прийняття Андрія Портнова на роботу в КНУ імені Шевченка, який відбудеться 20 червня о 18.30 біля "червоних" корпусів.
 

Андрій Портнов працював на кафедрі конституційного права юридичного факультету в КНУ імені Шевченка з 2009-го по 2014 рік. Іванченко нагадав, що політика звільники в лютому 2014 року.
 
"Він працював тоді як сумісник, був звільнений у зв’язку з тим, що ми прийняли на його посаду штатного працівника. Ви знаєте, ким він тоді був по основній посаді", - зазначив керівник відділу кадрів.
 
Як відомо, Андрій Портнов працював у адміністрації президента-втікача Віктора Януковича, у січні 2014-го став першим заступником голови Адміністрації. Після втечі Януковича Портнов також залишив Україну і п’ять років перебував за кордоном.
 
 
 
Як відомо, 5 березня 2014 року Євросоюз заморозив на 1 рік активи 18 колишніх українських високопосадовців, яких підозрюють у незаконному заволодінні державною власністю. Під санкції потрапив також Портнов.
 
Через рік Європейський союз виключив із санкційного списку чотирьох колишніх українських високопосадовців, зокрема і Портнова.
 
19 травня, після виборів президента, Андрій Портнов повернувся до України.