Парубій заявив про солідарність з журналістами, які звільнилися з ZIK

11:47, 18.06.2019
Парубій заявив про солідарність з журналістами, які звільнилися з ZIK

(фото: Андрій Парубій/Facebook)

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що в руках "проросійської маріонетки" прямо чи опосередковано перебувають вже кілька загальноукраїнських телеканалів.

 

Про це він сказав під час Погоджувальної ради, передає УНІАН.

 

"Цього тижня ми з сумом дізналися, що кум Путіна став співвласником ще одного всеукраїнського каналу. В руках проросійської маріонетки прямо чи опосередковано знаходяться вже кілька загальноукраїнських каналів. І це викликає велику тривогу, напевно, у всіх українців, тому що в гібридній війні інформаційна війна є одним із ключових напрямків атак на Україну", - наголосив Парубій.

 

Він висловив підтримку і солідарність з тими журналістами і співробітниками телеканалу ZIK, які "звільнилися, щоб не стати інформаційною зброєю проти України в руках Кремля".

 

"Шануємо вашу позицію і принциповість", - сказав голова ВР.

 

"Я переконаний, що з цього приводу і державні органи влади повинні зробити певні висновки, бо захоплення й окупація українського інформаційного простору є не менш небезпечною, як і окупація українських областей, як і окупація українського Криму", - наголосив Парубій.

 

Як повідомляла УМ, бізнес-партнер лідера партії "За життя" Віктора Медведчука Тарас Козак викупив канал ZIK, який досі належав львівському бізнесмену-втікачеві Петру Димінському. Як відомо, саме через Козака кум Путіна Медведчук досі контролює канали "112 Україна" та NewsOne.