Супрун: Совєцьку культуру уваги до медиків раз на рік треба міняти

15:48, 16.06.2019
Супрун: Совєцьку культуру уваги до медиків раз на рік треба міняти

(УНІАН)

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун вважає, що День медичного працівника, який відзначається 16 червня, дістався Україні у спадок від радянського минулого, тому це свято потрібно наповнювати новим змістом.

 

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook з нагоди Дня медика.


“Про штучність й фальшивість тих чи інших свят, які Україна успадкувала від Союзу, треба говорити. День медичного працівника, який з’явився у 1980 році у Совєцькому Союзі, одне з таких свят. Це дуже у стилі імперій давати людям “свято” замість гідності, фінансової незалежності та належних умов праці й життя. Сьогодні цей день залишається святом в Україні, Білорусі та Росії”, - зазначила Супрун.

 

На її переконання, “культуру уваги до медиків один раз на рік, постійних декларацій намірів і вічних косметичних ремонтів - потрібно змінювати”. Супрун визнає, що це неможливо без конфліктів, але, за її словами, лише в таких конфліктах може народитись нова система охорони здоров’я України. “Система, в якій кожен день - день медичного працівника. Кожен день - день пацієнта, якому змогли надати своєчасну та якісну допомогу”, - наголосила глава МОЗ.