Комісар Ради Європи Міятович підтвердила намір відвідати Крим

10:43, 12.06.2019
Комісар Ради Європи Міятович підтвердила намір відвідати Крим

Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович заявила, що має намір відвідати анексований Росією Крим, однак "поки що це треба підтвердити".

 

Про це повідомила прес-служба Офісу комісара з прав людини Ради Європи, пише Радіо Свобода.

 

"У зв'язку з деякими заявами, які поширюються в засобах масової інформації та в інтернеті щодо мого візиту до Криму, я хотіла б наголосити, що я справді планую поїхати до Криму, але поки це ще треба підтвердити. Є багато питань, які необхідно уточнити, щоб я могла займатися правозахисною діяльністю на півострові", – цитує слова Міятович її офіс.

 

Прес-служба МЗС Росії 11 червня заявила, що "досягнуто домовленості про поїздку комісара РЄ з прав людини Міятович до Криму 7–11 жовтня цього року".

 

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба у коментарі "Європейській правді" наголосив, що візит Міятович до анексованого Росією Криму ще не погоджено.

 

За його словами, повідомлення комісара про те, що вона планує візит, але він ще не погоджений, стало реакцією на прес-реліз російського міністерства закордонних справ від 11 червня. 

 

"Я хочу привернути увагу до того, що повідомлення комісара спростовує російську заяву. Візит не погоджено. Ба більше, він в принципі не може бути погоджений з Росією як державою-окупантом без досягнення відповідних домовленостей з Україною як державою, частиною якої є Крим", - заявив Кулеба.

 

"Нагадаю, що позиція України дуже чітка та легітимна: візити міжнародних органів до Криму мають відбуватися відповідно до українського законодавства і заїзд на територію Криму має відбуватися з території України", - підкреслив дипломат.