Валерія Вагоровська визначила долю фінтех-компаній при появі директиви PSD2 в Україні

17:02, 11.06.2019
Валерія Вагоровська визначила долю фінтех-компаній при появі директиви PSD2 в Україні

PSD2 - нова директива, шанси на появу якої на українському фінансовому ринку стрімко ростуть. Фаундер платіжної платформи FONDY Валерія Вагоровська розповіла, що чекає фінтех-компанії та чому Україна досі не запровадила стандарт Open Banking.
 
Директива розроблена з метою підвищити безпеку платежів, стимулювати інновації та конкуренцію. Клієнти отримають можливість самостійно вибрати сервісну компанію для управління рахунком, точку входу транзакції та додаток для її контролю.
 
У Великобританії, Китаї, Латинській Америці та інших країнах фінтех-компанії готуються до Open Banking. Валерія Вагоровська пояснює такий швидкий розвиток тим, що у більшості організацій поступово з'являються відкриті API.
 
Український фінансовий ринок має всі шанси максимально швидко впровадити та розвинути нову директиву PSD2. Завдяки своїй технологічності та гнучкості, фінтех-компанії легко адаптуються до змін.
 
Валерія Вагоровська вважає, що організації готові запропонувати клієнтам агрегацію облікових записів, розширені можливості по керуванню рухунками, появу зручного інструменту аналізу витрат та надходжень. 
 
Завдяки переходу на європейські стандарти, вони зможуть розвинути нові технології, розширити платіжні методи та заощадити на обробці грошових переказів.
 
Валерія Вагоровська зазначає: "Україні важливо правильно вибрати шлях, по якому вона планує розвивати фінансовий ринок". З новою директивою PSD2 фінтех-компанії дадуть поштовх для розвитку безготівкових платежів, суттєво скоротять час обробки транзакції.
 
На першоджерелі ви можете дізнатися більше про перспективи впровадження PSD2 в Україні.