П'ятеро поранених бійців перервали лікування, щоб поховати побратима Дмитра Пругла

13:51, 10.06.2019
П'ятеро поранених бійців перервали лікування, щоб поховати побратима Дмитра Пругла

(фото: azov.org.ua)

П'ятеро поранених бійців, яких минулої п'ятниці доставили в лікарню ім. Мечникова, відмовилися від лікування, щоб поїхати на похорон побратима Дмитра Пругла з Полтави, загиблого під Новолуганським 7 червня.

 

Про це в ефірі "Прямого" розповів головний лікар лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

 

"П'ятеро бійців буквально сьогодні вранці, як би їх не вмовляли залишитися... У них баротравми, контузії, стан здоров'я не дуже хороший. Але вони відмовилися приймати далі лікування. Хочуть поховати бойового друга, який загинув у них на очах. І хочуть сьогодні після похорону повернутися на лікування в лікарню Мечникова. Ми дали їм можливість, щоб вони могли витримати позитивно цей день. І сподіваємося, що хлопці обов'язково приїдуть в Мечникова закінчити лікування. Це особливо необхідно для їх здоров'я", - розповів лікар.

 

 

 

Як повідомляла УМ, вночі у п’ятницю, 7 червня, внаслідок прицільного артилерійського обстрілу збройними формуваннями Російської Федерації позицій спецпідрозділу “Азов” поблизу населеного пункту Новолуганське на Світлодарській дузі загинули двоє бійців — Дмитро Пругло (“Круглий”) і Максим Олексюк (“Максон”).

 

Після обстрілів у Новолуганському Донецької області до Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова в Дніпрі доправили 10 поранених військових. 

 

Двоє з десяти бійців зараз у тяжкому сані. В одного пробита легеня, у другого – численні осколкові поранення. Решта бійців у стані середньої тяжкості, вони отримали мінно-вибухові поранення та контузії.