Поранений патрульними хлопчик перебуває у вкрай важкому стані

15:49, 03.06.2019
Поранений патрульними хлопчик перебуває у вкрай важкому стані

Куля, якою було поранено дитину, лишається у мозку, діставати її, на переконання нейрохірургів, недоцільно

Головний лікар Київського міського центру дитячої нейрохірургії Олександр Гончарук заявив, що стан 5-річного хлопчика, якого у Переяслав-Хмельницькому поранили правоохоронці, є вкрай тяжким, медики поки не дають жодних прогнозів.
 
Про це він розповів під час брифінгу у понеділок, передає "Укрінформ".
 
"Дитина перебуває у вкрай тяжкому стані, на апараті штучного дихання. Функції серцево-судинної системи підтримуються за допомогою медикаментів", - сказав лікар.
 
Він підкреслив, що травма - надважка, з ушкодженням однієї з півкуль мозку.
 
"Згідно з медичними протоколами та стандартами НАТО, у дитини - бойова травма. Виконано повторне оперативне втручання: видалено гематому, частину черепа. Ця травма є такою, на яку реагують усі органи, також підключається поліорганна недостатність (вона дуже важко переноситься)", - розповів Гончарук.
 
За його словами, куля, якою було поранено дитину, лишається у мозку, діставати її, на переконання нейрохірургів, недоцільно.
 
Він додав, що наразі найголовніше - врятувати життя дитині.
 
"Тяжкість травми така, що робити прогнози нерозумно. Ми максимально використовуємо усе, щоб врятувати життя дитині. Ми зробили максимальний обсяг оперативного втручання, зараз завдання - стабілізувати стан", - наголосив лікар.
 
Нагадаємо, в неділю 2 червня на Київщині затримали поліцейських, яких підозрюють у пораненні 5-річного хлопчика.
 
За даними слідства, патрульні були п'яні та розважалися стрільбою по банках, коли поцілили в дитину, що виявилася неподалік. Патрульні спочатку стверджували, що хлопчик нібито впав і вдарився головою.
 
Яе писала "УМ", для патрульних, що поранили хлопчика під Києвом, проситимуть домашній арешт.