Зеленський повернув громадянство України Саакашвілі

16:26, 28.05.2019
Зеленський повернув громадянство України Саакашвілі

(фото: facebook.com / Mikheil Saakashvili)

Президент Володимир Зеленський вніс зміни до указу свого попередника Петра Порошенка та повернув громадянство екс-губернатору Одеської області Міхеїла Саакашвілі.
 
Указ Зеленського опублікований на сайті Адміністрації президента.
"Внести до указу президента України від 26 липня 2017 року № 196 "Про припинення громадянства України Бондарєвої Т., Корнійчук О.А., Коротецького Л.О. та інших осіб" зміну, виключивши положення щодо втрати СААКАШВІЛІ Міхеілом громадянства України", - йдеться серед іншого в указі.
 
Зауважимо, сьогодні лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий закликав Зеленського скасувати указ його попередника Петра Порошенка і відновити громадянство України Міхеїлу Саакашвілі.
 
Раніше про повернення громадянства Зеленського просив сам Саакашвілі через свого адвоката. Повернути громадянство Саакашвілі Зеленському порадив також Путін.
 
Як відомо, 12 лютого 2018 року Міхеїла Саакашвілі затримали в ресторані та депортували до Польщі, звідки він вирушив до Нідерландів. В Нідерландах Міхеіл Саакашвілі отримав посвідчення особи. .
 
Перебуваючи в Україні, Саакашвілі був фігурантом у трьох кримінальних провадженнях, які розслідують українські правоохоронці. Перша справа була пов’язана з організацією акцій протесту і так званими "грошима Курченка".
 
Безпосередньо щодо цієї справи його й допитували в СБУ. У березні 2018-го ГПУ повідомила, що призупинила кримінальне провадження щодо Саакашвілі.

 

  •