СБУ викрила нарколабораторію з товаром на 7 мільйонів гривень

16:01, 24.05.2019
СБУ викрила нарколабораторію з товаром на 7 мільйонів гривень

(Прес-служба Управління СБ України в Черкаській області)

Оперативники черкаського обласного управління СБУ викрили та блокували діяльність нарколабораторії у Васильківському районі Київської області.

 

Домашній цех з виробництва метадону облаштували там мешканці Черкащини.

 

Про це «Україні молодій» повідомила прес-служба обласного управління СБУ в Черкаській області.


У цеху із виробництва метадону ділки виробляли понад десять кілограмів психотропів щотижня. Готовий «товар» вони збували через власну мережу дилерів у столичному регіоні та на Черкащині.


«Правоохоронці затримали двох організаторів нарковиробництва поблизу одного із населених пунктів Київської області під час підготовки до реалізації чергової партії. У ході проведених обшуків у нарколабораторії та за місцями проживання учасників угруповання у Київській та Черкаській областях було вилучено обладнання для виготовлення психотропних речовин, понад двісті кілограмів прекурсорів, майже три кілограми метадону та гроші, отримані від реалізації наркотиків», – розповідаютьу черкаському обласному управлінні СБУ.

 


І додають, за попередніми оцінками вартість вилученої партії метадону за цінами «чорного ринку» становить приблизно 7 мільйонів гривень.


У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 305, ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо оголошення затриманим підозри у вчиненні злочинів та обрання їм міри запобіжного заходу.

 


Наразі тривають слідчо-оперативні дії для становлення всіх обставин справи, а також притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності. Заходи із викриття наркоділків проводились під процесуальним керівництвом прокуратури.