Світовий банк: повернення ПриватБанку Коломойському призведе до припинення співпраці з міжнародними інституціями

12:10, 17.05.2019
Світовий банк: повернення ПриватБанку Коломойському призведе до припинення співпраці з міжнародними інституціями

Повернення ПриватБанку колишнім власникам Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову призведе до повного припинення співпраці України з міжнародними фінансовими інституціями.

 

Про це повідомив голова регіонального представництва Міжнародної фінансової корпорації (IFC), яка входить до переліку інституцій Світового банку, Джейсон Палмер, передає “Інтерфакс-Україна”.

 

“Тоді можна буде забути про міжнародні фінансові інституції в Україні”, - повідомив Палмер.

 

Він також зазначив, що наслідки такого рішення будуть вкрай негативними, та висловив сумнів, що таке рішення суди ухвалять.

 

“Це буде настільки болючий сигнал для інвесторів, що навряд чи це відбудеться”, - додав Палмер.

 

Нагадаємо, у грудні 2017 року в Лондоні арештували активи Коломойського і Боголюбова по всьому світу. Арешт було накладено через підозру у ввиведенні коштів із банку перед націоналізацією.
 
Зауважимо також, 18 квітня, перед ІІ туром виборів, Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського щодо неправомірності націоналізації "Приватбанку", хоча цей самий суд у вересні 2018 року підтвердив правомірність прийнятого Нацбанком рішення про віднесення "Приватбанку" до категорії неплатоспроможних.