Володимир Балух написав листа з ізолятора Твері: до нього не пускають консула

10:39, 14.05.2019
Володимир Балух написав листа з ізолятора Твері: до нього не пускають консула

Володимир Балух відчуває постійний озноб в ШІЗО (фото: RFE/RL)

Український політв'язень Володимир Балух з окупованого Крима написав листа зі штрафного ізолятора колонії у Тверській області Росії.
 
Він повідомив, що до нього не пускають українського консула, бо вважають громадянином Росії.
 
Лист Володимира Балуха опублікувала активістка Українського культурного центру в Криму Альона Попова.
 
"Весною, звісно, і не пахне, ні в площині моїх "взаємовідносин" з правосуддям Росії, ні в оточуючій атмосфері вічно холодної камери ШІЗО, з похмуро-суворим пейзажем неба за гратами і ознобом, який не проходить 24/7", - написав політв'язень.
 
 
Політв'язень повідомив, що в нього намагаються забрати громадянство України і не дали зустрітися з консулом України, заявивши, що вважають його громадянином Росії, тому що він прописаний в окупованому Криму.
 

 
Нагадаємо, 13 лютого Володимира Балуха відправили з колонії Керчі в Сімферополь. 18 лютого 2019 року його привезли в Краснодар, 24 лютого - в Армавір. Пізніше Балух побував у СІЗО Ярославля, Краснодара, Воронежа і врешті-решт був перевезений до СІЗО Твері.
 
4 серпня 2017 року Володимир Балух був засуджений окупантами Криму за прапор України на даху свого будинку. У тюрмі він на знак протесту голодував більше 200 днів, внаслідок чого значно погіршилося його здоров'я.