Джуліані назвав нардепа Лещенка ворогом Трампа

15:51, 11.05.2019
Джуліані назвав нардепа Лещенка ворогом Трампа

Персональний адвокат президента США Дональда Трампа, Рудольф Джуліані, який відмовився від поїздки в Україну для зустрічі з новообраним президентом Володимиром Зеленським "через люті атаки", назвав підробкою передані в 2016 році нардепом Сергієм Лещенком матеріали "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.


Про це Джуліані повідомив в інтерв'ю Fox News, передає Цензор.НЕТ.

 

Так, коментуючи свою відмову їхати в Україну, адвокат Трампа заявив, що на його думку він "вийшов на групу людей, в якій є вороги президента (Трампа. - Ред.), в окремих випадках - США і в одному випадку вже засуджена за допомогу демократам під час виборів у 2016-му людина". 

 

Джуліані уточнив, що її прізвище "Лещенко, і ця людина надала "чорну бухгалтерію"(Партії регіонів. - Ред.), яка виявилася фейком і ніколи не використовувалася".

Таким чином Джуліані дав зрозуміти, що не бажає опинитися в компанії цих людей, що входять до оточення новообраного президента України. 

 

Водночас Народний депутат Сергій Лещенко стверджує, що глава Генпрокуратури Юрій Луценко систематично дезінформував адвоката Трампа Джуліані, щоб зберегти свою посаду. 

 

"Я вважаю, що Джуліані несвідомо став мішенню для маніпуляцій і брехні з боку генпрокурора Юрія Луценка. Джуліані як американський політик не може уявити, що генпрокурор може бути настільки брехливим. Може, якщо це - генпрокурор без вищої освіти і моральних рамок - Юрій Луценко", - сказав Лещенко.

 

Нардеп стверджує, що Луценко обманює Джуліані, щоб зберегти свою посаду.

 

"Луценко не хоче втрачати посаду генпрокурора, відставку якого анонсував Зеленський, і придумав легенду, яку зараз "продає" американцям. Начебто Байден захищав інтереси свого сина в компанії "Буризма" і домагався звільнення генпрокурора за справи проти "Буризми" і Злочевського. Але адже саме Луценко закрив цю справу!"- підкреслив Лещенко. 

 

За словами нардепа, брехня з боку Луценка носить систематичний характер.

 

"Луценко систематично дезінформує Джуліані з метою збереження своєї посади генпрокурора. Наприклад, Луценко бреше в своїх твердженнях, що "чорна бухгалтерія" Партії регіонів сфальсифікована. Навпаки, експертиза та допити фігурантів цього документа підтвердили її правдивість. А в Америці правдивість чорної бухгалтерії була доведена вироком у справі Манафорта, адже транзакції в бухгалтерії щодо Манафорта були підтверджені документально, що в підсумку довело ухилення Манафорта від сплати податків і призвело до його засудження в США", - сказав Лещенко.

 

"Крім того, Луценко дезінформував, що хтось був засуджений в Україні за втручання в американські вибори. А насправді було зрежисоване Банковою рішення Окружного адміністративного (не кримінального!) суду Києва за позовом корупціонера Розенблатта. І це рішення не вступило в законну силу. До речі, на понеділок призначена апеляція за цим позовом", - додав депутат.

 

Лещенко передбачає, що Джуліані скасував свою поїздку в Україну, коли зрозумів, що його обманюють. 

 

"Тепер нам як українцям потрібно дати моральну і політичну оцінку діям Луценка, який заради збереження посади втягнув Україну в конфлікт між двома політичними партіями в Америці, причому систематично вдавався до брехні і маніпуляцій в спілкуванні з Джуліані", - сказав політик.

 

"Мене хвилює те, що в результаті меркантильних дій Генпрокурора вкотре буде кинуто тінь на репутацію України, яку в американській пресі обговорюватимуть в негативному контексті, і - це черговий аргумент на користь звільнення Луценка з посади", - підсумував нардеп. Джерело: