Президент Академії української преси Валерій Іванов заявив про незаконні обшуки

17:48, 07.05.2019
Президент Академії української преси Валерій Іванов заявив про незаконні обшуки

Валерій Іванов (фото: "Вікіпедія")

Професор Київського Національногого університету імені Тараса Шевченка та президент Академії української преси Валерій Іванов заявив про незаконні обшуки у себе вдома.
 
Про це він написав у Facebook.
 
За його словами обшуки проводить поліція за рішенням Печерського районного суду міста Києва. Суд також заарештував рахунки професора Іванова, на які надходять кошти від іноземних донорів.
 
Переслідування почалися після того, як син професора разом з іншими журналістами виявив, що в конкурсі до Державного бюро розслідувань брав участь "якийсь Шевцов - дуже і дуже багата людина".
 
"Замість пояснень джерел доходів співробітника поліції було порушено кримінальну справу проти мого сина. Йому інкримінувалося не просто втручання в особисте життя Шевцова, а участь в якійсь змові проти нього. Мабуть, слідство зрозуміло безперспективність спроб прив'язати сина до криміналу і співробітники поліції почали тиск на мене з дружиною як батьків Дениса!", - розповів Валерій Іванов.
 
"Це ідіотизм і знущання. На ці рахунки надходили гроші лише від іноземних структур: представництв німецьких політичних фондів, американських організацій (IREX та Internews), посольств США, Британії (останні перерахування йшли через АУП, проте з чітким зазначенням номера гранту, за яким проводилася проплата), інших подібних структур. Жодного перерахування від жодної фізичної особи або української фірми на наші рахунки не надходило!" - підкреслив він.
 
Він також додав, що його звинувачують в знаходженні з сином в складі злочинної групи, пред'являючи у вигляді доказів листування в менеджерах, в тому числі і в тих, якими Іванов-старший, за його словами, жодного разу не користувався.
 
"У це знову-таки неможливо повірити, але в постанові на обшук я звинувачений в тому, що перебуваю в складі організованого злочинного угруповання, яке незаконно збирає відомості про людей з метою отримання викупу! Доказом за постановою виступає моя переписка з сином в WhatsApp та Threema. Нахабна брехня! Вже й тому, що жодного разу в житті не користувався месенджером Threema. Взагалі жодного разу! WhatsApp у мене хоча б встановлено, але ані з Денисом, ані з будь-ким не було ніякої злочинного листування! Я звертаюся до тих, хто мене знає. Хоч хто-небудь з вас здатний повірити в те, що я буду збирати інформацію про людей і вимагати за неї викуп? Нахабна, мерзенна і жахлива брехня!" - написав професор.
 
Валерій Іванов - доктор філологічних наук і шанований у журналістському середовищі професор. Він очолює Академію української преси. Автор першого в Україні підручника "Журналістська етика".
 
Валерій Іванов більше 20 років очолює кафедру реклами та зв'язків з громадськістю Інституту журналістики.
 
Валерій Іванов з 2002 року реалізує проект моніторингу політичних телевізійних новин методом контент-аналізу на кошти іноземних донорів. Його моніторинг ЗМІ називають об'єктивним. Він дає можливість зрозуміти політичні уподобання телеканалів.