Апеляційний суд відмовився зняти арешт з активів Ігоря Коломойського

14:33, 06.05.2019
Апеляційний суд відмовився зняти арешт з активів Ігоря Коломойського

Ігор Коломойський (фото з відкритих джерел)

Київський апеляційний суд відмовив Національному банку у задоволенні скарги щодо зняття арешту з активів компаній, пов’язаних з колишнім власником Приватбанку Ігорем Коломойським.
 
Про це пише Finbalance з посиланням на дані судового реєстру.
 
Суд зберіг арешт активів, які були передані "приватівцями" в іпотеку/заставу для НБУ як забезпечення боргів Приватбанку з рефінансування.
 
Під арешт потрапили майже 1,3 тисячі одиниць залізничного рухомого складу, зерновий термінал "Бориваж", завод "Біола", офісна будівля в м. Києві, яку орендує телеканал "1+1", літак Boeing 767-300, ангар для обслуговування літаків, 34 земельні ділянки в Одеській області, а також численна нерухомість.
 
У ході судового процесу НБУ наполягав, що лютневий арешт "приватівських" активів підлягає скасуванню, враховуючи, що Печерський райсуд м. Києва у 2017 році вже накладав арешт на те саме майно.
 
Крім цього, повторний арешт активів Коломойського "унеможливлює здійснення задоволення його вимог за рахунок предмету іпотеки (застави), в тому числі шляхом реалізації позасудового способу звернення стягнення".
 
Нагадаємо, у грудні 2017 року в Лондоні арештували активи Коломойського і Боголюбова по всьому світу. Арешт було накладено через підозру у ввиведенні коштів із банку перед націоналізацією.
 
Зауважимо також, 18 квітня, перед ІІ туром виборів, Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського щодо неправомірності націоналізації "Приватбанку", хоча цей самий суд у вересні 2018 року підтвердив правомірність прийнятого Нацбанком рішення про віднесення "Приватбанку" до категорії неплатоспроможних.